Chug Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)

De Duitse Staande Hond is een intelligente hond en een die graag bezig gehouden wordt. Ze maken geweldige gezinsdieren voor mensen die een actief buitenleven leiden en in huishoudens waar de kinderen ouder zijn. Ze zijn uiterst loyaal en vormen sterke banden met hun eigenaars en gedijen zowel in een huiselijke omgeving als wanneer ze op het veld werken. Omdat ze echter zulke sterke banden vormen met hun eigenaars, houden ze er nooit van om lang alleen gelaten te worden, daarom zijn ze beter geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden.

Ze hebben een enorme hoeveelheid energie, wat betekent dat ze niet alleen de juiste hoeveelheid mentale stimulatie nodig hebben, maar ook voldoende dagelijkse lichaamsbeweging om echt gelukkig, evenwichtig en gehoorzaam te zijn. Teven vertonen meestal een dominantere kant van hun aard dan hun mannelijke tegenhangers, wat voorzichtig moet worden afgeremd wanneer een hond nog jong is en voordat het een echt probleem wordt.

Ze zijn geen goede keuze voor beginnende eigenaars, ook al is de Duitse Staande Hond zo meegaand en bereid om te behagen, omdat ze getraind en behandeld moeten worden door mensen die vertrouwd zijn met hun specifieke behoeften en die de tijd hebben om zich toe te wijden aan zo'n actieve, intelligente hond. Iedereen die zijn huis wil delen met een van deze energieke honden, moet de tijd hebben om te voldoen aan de behoeften van hun honden. Ze zouden niet geschikt zijn voor iemand die een meer sedentair, rustig leven leidt, omdat deze honden gedijen in de buitenlucht, zoveel als mogelijk met hun eigenaars.

Zoals eerder vermeld, omdat ze zulke sterke banden vormen met hun families, houden ze er niet van om lang alleen gelaten te worden en als ze dat wel zijn, kan een Duitse Staande Hond snel een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "verlatingsangst", wat kan leiden tot neurotische en gestreste honden, wat het erg moeilijk kan maken om met hen samen te leven. Het is essentieel dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte, volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd.

Het is ook cruciaal dat hun training ook vroeg begint en consistent is gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Een Duitse Staande Hond is nooit gelukkiger dan wanneer ze hun plaats in de roedel kennen en weten naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van een dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker te hanteren kan maken. Het is ook vermeldenswaard dat Duitse Staande Honden langzaam volwassen worden, wat betekent dat honden meestal pas volwassen worden als ze ongeveer 2 jaar oud zijn.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaars?

Duitse Staande Honden zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaars omdat ze behandeld en getraind moeten worden door mensen die bekend zijn met het ras en hun specifieke behoeften, rekening houdend met het feit dat Duitse Staande Honden zeer intelligente en actieve honden zijn die uiterst sterke banden vormen met hun eigenaars.

Hoe zit het met de prooidrift?

Duitse Staande Honden werden oorspronkelijk gefokt om op groot en klein wild te jagen en hebben als zodanig een hoge prooidrift. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van wilde dieren of boerderijdieren, voor het geval een hond besluit ze te achtervolgen. Het goede nieuws is dat een goed gefokte en goed getrainde Duitse Staande Hond altijd onder controle kan worden gehouden tijdens het uitlaten.

Hoe zit het met speelsheid?

Duitse Staande Honden hebben een speelse kant aan hun aard en houden ervan te vermaken en vermaakt te worden, met in gedachten dat ze speels blijven tot ze ongeveer 2 jaar oud zijn omdat ze zo langzaam volwassen worden.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Duitse Staande Honden zijn niet zo aanpasbaar als veel andere rassen en zijn daarom beter geschikt voor mensen die een veilige achtertuin hebben waar honden veilig in kunnen rondlopen, zo vaak mogelijk.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Duitse Staande Honden vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat de manier van een hond is om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Duitse Staande Honden staan niet bekend als "blaffers" en zullen typisch alleen blaffen als ze de aandacht van een eigenaar willen krijgen. Met dit gezegd, als een hond te lang alleen gelaten wordt, kan dit leiden tot onophoudelijk blaffen, wat hun manier is om te laten zien hoe gestrest ze zijn door de situatie.

Houden Duitse Staande Honden van water?

Duitse Staande Honden houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral wanneer het weer warm is, daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Duitse Staande Honden goede waakhonden?

Duitse Staande Honden werden ooit gefokt om goede waakhonden te zijn in hun geboorteland Duitsland. Echter is dit tegenwoordig geen eigenschap die erg duidelijk is in het ras, maar dit betekent niet dat een Duitse Staande Hond niet snel zal reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets aan de hand is in hun omgeving dat ze niet leuk vinden.

Chug Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5264

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.