In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (2024)

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (1)

Geschreven door Donato

Je nieuwe soundbar is binnen. Het geluid van je televisie klinkt voortaan een stuk krachtiger en voller. Maar voor het zover is, sluit je de soundbar eerst aan op je televisie. Hieronder lees je precies hoe dit moet.

  1. Soundbar installeren in 5 stappen
  2. Stap 1: Bepaal welke kabel je nodig hebt
  3. Stap 2: Plaats de soundbar
  4. Stap 3: Sluit de soundbar aan op je televisie
  5. Stap 4: Zet je televisie aan
  6. Stap 5: Stel het uitvoerapparaat van je televisie in

Soundbar installeren in 5 stappen

In dit artikel gaan we in 5 stappen je nieuwe soundbar aansluiten op je televisie.

  • Stap 1: bepaal welke kabel je nodig hebt
  • Stap 2: plaats de soundbar
  • Stap 3: sluit de soundbar aan op je televisie
  • Optionele stap: sluit de subwoofer aan
  • Stap 4: zet de tv aan
  • Stap 5: stel het uitvoerapparaat in

Stap 1: Bepaal welke kabel je nodig hebt

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (2)

HDMI kabel Om te controleren of je een HDMI kabel kan gebruiken, kijk je naar de aansluiting van de televisie en de soundbar. Als je televisie een ARC aansluiting heeft, kan je een HDMI kabel gebruiken. Deze aansluiting herken je aan de tekst ARC boven of naast 1 van de HDMI poorten. Als je een eARC aansluiting hebt op je televisie gebruik je een HDMI 2.1 kabel. Met deze kabel stuur je geluid van je tv naar je soundbar zonder kwaliteitsverlies. Met een ARC aansluiting op heb je genoeg aan een HDMI 2.0b kabel. Je doet de kabel bij je tv in de HDMI OUT poort en in de soundbar in de HDMI IN poort.

Optische kabel Als je televisie of soundbar geen HDMI aansluiting heeft, kies je voor een optische kabel. De optische aansluiting herken je op de televisie aan de tekst DIGITAL AUDIO OUT. De vorm van deze aansluiting is zeshoekig en de aansluiting wordt afgeschermd door een plastic klepje.

Stap 2: Plaats de soundbar

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (3)

Plaats de soundbar waar je hem wilt hebben. Voor een optimale geluidsweergave plaats je de soundbar voor de televisie of hang je hem boven of onder de televisie. Plaats de soundbar niet in een dichte kast, zodat het geluid goed verspreidt en het apparaat niet te warm wordt.

Stap 3: Sluit de soundbar aan op je televisie

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (4)

Gebruik de HDMI kabel of de optische kabel om de soundbar met je televisie te verbinden. Je sluit een HDMI kabel aan op de ingang waar (e)ARC bij staat. Op de soundbar gebruik je de poort waar HDMI IN bij staat. Gebruik je een optische kabel? Dan gebruik je op de televisie de poort waar OPTICAL OUT bij staat en op de soundbar de poort waar OPTICAL bij staat. Heb je een externe subwoofer? Sluit deze dan nu aan op de je soundbar.

Stap 4: Zet je televisie aan

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (5)

Zet je televisie aan en speel geluid af. Dit doe je bijvoorbeeld door een film of zender op te zetten. Gebruik de afstandsbediening van de soundbar om de juiste ingang te kiezen. De knop die je hiervoor gebruikt, heet meestal Input of Source. Druk hierop totdat het scherm van de soundbar de juiste ingang aangeeft. Voor HDMI kabels heet deze aansluiting TV, ARC of HDMI. Voor optische kabels heet deze aansluiting Optical, Digital of D-In.

Stap 5: Stel het uitvoerapparaat van je televisie in

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (6)

Hoor je geluid uit je soundbar en niet uit de speakers van de televisie? Sla deze stap dan over. Als je soundbar geen geluid maakt of je soundbar en televisie allebei geluid weergeven, dan pas je de instellingen van de televisie aan. De instelling die hiervoor nodig hebt, heet Uitvoerapparaat en staat in het geluidsmenu van je televisie. Kies hier voor Externe Speakers om je televisie zo in te stellen dat het geluid alleen naar je soundbar wordt gestuurd.

In 5 stappen je soundbar aansluiten op je televisie - Coolblue (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 6712

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.